Turnen

Excelsior heeft een aantal selectie turngroepen. Voor deze groepen worden de kinderen gevraagd of doorverwezen door de leiding van de gymgroepen. Kinderen die geen lid zijn van Excelsior maar wel gymervaring hebben kunnen contact zoeken met de leiding. De leiding beslist of de kinderen de lessen mogen gaan volgen. Alle kinderen draaien een tijdje voor proef mee. Na deze periode wordt bekeken of zij echt geschikt zijn om wedstrijden te turnen. Zo niet, dan zullen zij na overleg met de ouders weer terug gaan naar de gymgroepen. 

Recreatief Turnen

Op veler verzoek hebben wij besloten deze groepen op te richten. Deze leden turnen puur voor hun plezier en een aantal neemt op vrijwillige basis deel aan wedstrijden. Inmiddels zijn er 3 groepen.
Veel kinderen hebben niet de ambitie en het nivo om zich in wedstrijden te meten met turnsters van andere verenigingen. Dit weerhoudt een aantal ervan om lid te worden van onze vereniging. Nu kunnen zij dit wel. Oefenen op de balk, brug, mat etc........ Dit is nu voor iedereen! Puur voor je plezier en op ieders nivo. Dit is voor alle leeftijden. Geïnteresseerd? Ga gerust eens kijken bij de les. De leiding kan je alle info verschaffen. 

Pré Selectie  A

Bedoeld voor leerlingen uit de basisonderwijsgroepen 3 t/m 6. De groep bestaat uit een aantal jonge gymnasten die een uitgesproken voorkeur hebben voor het turnen. De kinderen maken hier kennis met de eerste beginselen van het turnen. Voor deze Pré Selectie is veel belangstelling. Zij trainen 1,5 uur per week. Deelnemers aan deze groep doen nog niet mee aan wedstrijden. De gevorderden en talenten  kunnen doorstromen naar de Pré Selectie B.

Pré Selectie B

De kinderen leren hier de basisbeginselen van het turnen en trainen 3 uur per week. Deelnemers aan deze groep kunnen 1 keer per jaar deelnemen aan wedstrijden en het is de bedoeling dat ze uiteindelijk doorstromen naar de selectieturngroep. Ook voor deze Pré Selectie groep is veel belangstelling. Dus als je denkt wat te kunnen, meld je dan aan en wie weet word JIJ gevraagd voor de selectie!

Selectie

Degenen die meer willen trainen en hiervoor ook de kwaliteiten bezitten, kunnen gevraagd worden voor de selectieturngroepen.
Deze trainen 2 maal per week. De meiden, die beginnen, leren de basisonderdelen, leren wat spanning van het lichaam is, krijgen krachttraining en lenigheidoefeningen. 
Je wordt ingeschreven voor wedstrijden op je eigen niveau. De wedstrijden worden meestal in de regio gehouden.
Turnen is een intensieve, spannende, maar vooral ook een leuke sport om te doen. 

 Turnpakjes

De leden die aan wedstrijden meedoen zijn verplicht een zelfde turnpakje aan te schaffen. Inlichtingen hierover kunt u bij de trainers krijgen.

Zoekbalk

Bezoekers

We hebben 67 gasten en geen leden online

Laatste Update

 14 april 2015

Scroll to top